Ohjelma / Program

Scroll down for English Section

TORSTAI 12.7.

Hirvitalon näyttelyjen avajaiset Hirvitalo klo 18:00

Hirvitalon näyttelytiloissa on esillä kattaus suomalaista anarkistilehtien historiaa sekä valokuvia Espanjan sisällissodan anarkisteista ja tämän päivän kamppailuista Rojavassa. Lisää tietoa näyttelyistä ohjelman loppuosassa.

Musta Pispala ’18 Aloitusbileet klo 20:00-01:00

Tervetuloa Mustan Pispalan 2018 aloitusbileisiin! Kokoonnumme torstaina 12.7. Hirvitalolla Vapauden sivuja ja kuvia -zinenäyttelyn avajaisten jälkeen klo 20 ja alamme valua kohti huippusalaista tapahtumapaikkaa. Ajantasaista tietoa siitä missä liikumme päivitetään FB-tapahtuman seinälle ja Takun Musta Pispala 2018 -artikkelin kommentteihin.
Esiintyjät: SeRoosa, Vane Vane (Pimeä Hedelmä)
Pyrimme järjestämään mahdollisuuden käyttää istumakäymälää. Tapahtumapaikkaan ei todennäköisesti ole esteetöntä pääsyä. Lisää tietoa tapahtuman saavutettavuudesta päivitetään tänne myöhemmin. Odotamme kaikkien tapahtumaan osallistuvien olemaan olettamatta muilta suostumusta mihinkään, mukaan lukien valokuvattavaksi tulemiseen. Kohdellaan toisiamme kunnioittavasti! ♥

PERJANTAI 13.7.

Hirvitalon näyttelyjen esittely Hirvitalo klo 14:00-15:00

Hirvitalon näyttelytiloissa on esillä kattaus suomalaista anarkistilehtien historiaa sekä valokuvia Espanjan sisällissodan anarkisteista ja tämän päivän kamppailuista Rojavassa.

Itsepuolustuksen ja voimankäytön alkeet Mahdollisuuksien tila klo 14:00-16:00

Työpajassa käydään läpi mm. hyökkäyksiltä suojautumisen, kiinnipito-otteista irrottautumisen ja lyöntien perusteita. Harjoittelun painopiste on aloittelijaystävällisissä, yksinkertaisissa ja käytännönläheisissä tekniikoissa. Aiempaa perehtymistä kamppailulajeihin ei siis tarvita. Osa harjoituksista tehdään turvallisesti pareittain, mutta paikalle voi tulla myös yksin, sillä treenipari löytyy varmasti.

Lasten puutyöpaja Hirvitalon piha klo 14:00-16:00

Nikkaroidaan pieni puutyö kotiin vietäväksi. Voit osallistua työpajaan, vaikka et olisi tehnyt puutöitä aiemmin. Ikäsuositus 6-vuotiaasta ylöspäin, mutta nuoremmatkin ovat tervetulleita!

Mansen squat-aikajana Hirvitalo klo 15:00-16:00

Tule jakamaan tietojasi Mansen vanhoista valtauksista ja osallistu valtausliikkeen historian tallentamiseen uusien ja vanhojen valtaajien iloksi ja avuksi. Piirretään Mansen vallatut talot kartalle ja yhdistetään tietomme ja muistomme Mansen squat-aikajanaksi. Työpaja on tarkoitettu Mansen squattaajille sekä Mansen vanhoilla valtauksilla mukana olleille. Myös uudet squattaamisesta kiinnostuneet tyypit tervetuloa. Työpajasta tehdään koonti, joka tulee jakoon myöhemmin. Mikäli et pääse osallistumaan työpajaan, mutta haluat jakaa Mansen squattitietouttasi, laita viestiä: mustapispala A riseup.net

YPG-vapaaehtoisena oleminen: kokemuksia ja tilannekatsaus Pohjois-Syyriasta Mahdollisuuksien tila klo 16:00-18:00

Tämä on lyhyt kertomus kokemuksista puolen vuoden ajalta Rojavassa/Pohjois-Syyriassa, missä länsimainen toverini liittyi Kansan Itsepuolustusjoukkoihin (YPG) vastustamaan Islamilaista valtiota (ISIS) ja puolustamaan Rojavan vallankumousta.
Miksi hän liittyi YPG-joukkoihin, mitä hän teki ja näki siellä, ja millaiset tahot osallistuvat Syyrian sisällissotaan? Tarinassa kerrotaan, millainen on Pohjois-Syyrian puolustuskooneiston muodostava Syyrian Demokraattiset Joukot (SDF) ja miten se rakentuu. Kansan militian liikkeelle paneva voima ovat libertaariset periaatteet.
Työpajassa lopussa voi esittää kysymyksiä ja käydä keskustelua niin sotilaallisesta kuin siviiliyhteisön tilanteesta sodan keskellä. Paikalla näytetään myös valokuvia ja videomateriaalia. Hirvitalon yläkerrassa on näyttelyn aikana valokuvanäyttely Pohjois-Syyriasta.

Työpajan järjestää Varis Tampere.

Rhytms of resistance – mielenosoitus tanssien Tahmelan ranta 16:00-18:00
RoR- rumpuryhmän tanssittavat rytmit houkuttavat liikkumaan! Tanssityöpajassa opettelemme helppoja koreografioita, jotka eivät vaadi aiempaa tanssitaustaa. It is not my revolution if I can’t dance to it!
Säävaraus: kaatosateella työpaja pidetään Vastavirralla.

RUOKAILU Hirvitalon piha klo 17:00-19:00

Self-determination – lyhytelokuva Hirvitalon yläkerta klo 17:00-18:00

Kesto 4 min. Esitetään toistuvasti tunnin ajan.
TW: Suicide, mental health problems

Janna Pehkonen on feministi, aktiivi ja mukana useassa
monitaiteellisessa esitysprojektissa. Kokemustaidetta, videotaidetta ja taidekasvatusta. Taina Kilpelä on feministi, yhteisötaiteilija, aktiivisesti mukana monitaiteellisessa työskentelyssä.

Videomme “Self-determination” on lyhyt taiteellinen videoteos, joka pohjautuu tutkija Anu Salmelan keräämään aineistoon, jota hän on kerännyt väitöskirjaansa varten. Väitöskirja käsittelee naisten itsemurhia 1800-luvun Suomessa. Silloin naisen päätyessä itsemurhaan, asiasta käytiin oikeudenkäynti, hänelle tehtiin ruumiinavaus, eikä ruumista haudattu siunattuun maahan, hän ei päässyt taivaaseen.

Silloin, niin kuin ei tänäkään päivänä, ole itsemurhaa politisoitu. Teko yksilöitetään, eikä oteta huomioon yhteiskunnan ja ympäristön vaikutusta.

Lukeminen vapauttaa aina Pispalan kirjasto klo 18:30-19:00

Tyrni-kirjaston esittelyssä käydään läpi jo kymmenen vuoden ajan Tampereella operoineen anarkistisen kirjastokokoelman historiaa, kirjoja ja käytäntöjä. Miten kokoelma, toiminta ja tilat ovat vuosien saatossa vaihtuneet ja tietenkin vapaamuotoista keskustelua kirjojen keskellä.

Anti-surveillance makeup – Kameroiden huijaaminen maskeerauksella Hirvitalo klo 18:00-20:00

Työpajan alustuksena puhutaan siitä, mitä piirteitä hyväksi käyttäen kasvojentunnistusohjelmat löytävät ihmiskasvot, ja miten ohjelmia voi pyrkiä huijaamaan. Alustuksen jälkeen kokeillaan erilaisia tapoja rikkoa kasvojen kokonaisuutta meikeillä ja hiuksilla niin, että ohjelmat eivät enää lue niitä ihmiskasvoiksi. Paikalla on valmiina materiaaleja (kasvomaaleja, meikkejä, liimoja, strasseja, hiuslisäkkeitä, jne.), mutta omia saa myös tuoda. Työpajassa kerätään vapaaehtoinen kolehti materiaalikulujen kattamiseksi. Osallistua voi ilman mitään meikkauskokemusta!

Miksi epäonnistumme? – Yhteiskunnallisten liikkeiden uusintaminen Mahdollisuuksien tila klo 18:00-20:00

Olemme nähneet liian monta kertaa, kuinka poliittisista projekteista katoaa inspiraatio, energia ja ilo johtaen niiden loppumiseen. Kaksi henkilöä LYMYstä kertoo kokemuksistaan reproduktiivisesta ja emotionaalisesta työstä poliittisissa kollektiiveissa, jatkaen keskustelua, joka alkoi FemF 2017 -tapahtumassa. Menneitä projekteja analysoiden, pohdimme kuinka voimme oppia epäonnistumisista ja luoda pitkäikäisiä liikkeitä, jotka antavat enemmän kuin ottavat?

Työryhmä pidetään mielellään englanniksi ja keskustelua voi käydä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Hanna Storm: Runovartti & F64.0 Pispalan kirjasto klo 19:00-21:00

Hanna Storm on Turussa asuva runoilija ja performanssitaiteilija. Hän on kiinnostunut puhekielestä ja henkilökohtaisesta sekä kirjoitetun runon ja äänen suhteesta. Stormin esikoisrunokokoelma “kutsun itseni kylään” ilmestyi Aviador-kustannuksen julkaisemana kesäkuussa.

Queerin stand upin uusi tulokas Talvikki Vilja on se tyttö, joka yllyttää vastarintaan, kun valvojat eivät huomaa. F64.0 on monologi transsukupuolisuuden patologisoinnista ja transkehoihin kohdistuvasta kontrollista. Henkilökohtainen esitys on ensisijaisesti kehopoliittinen, mutta paikoin myös hauska.

Inhabit: strategia uudelle autonomiaan tähtäävälle vallankumoukselliselle liikkeelle Hirvitalo klo 20:00-21:30

What would it mean to form a revolutionary movement that is adequate to our  time? What would a force that could make autonomy a viable political alternative look like?

Published in June 2018, Inhabit is a collectively and anonymously
written strategy emerging from an existing network of autonomous
projects spread across North America. It is a playbook for a new
revolutionary movement for autonomy, situated in a time where politics has been destituted and Silicon Valley has emerged as the only even remotely credible global agent for change. More than just a book, Inhabit is a social media operation and a digital strategy that strives to give autonomy a new and viral vocabulary that can be put to use around the United States and elsewhere.

During the workshop, Inhabit and the work around writing the text will be briefly presented and contextualized in current autonomous movements in North America. The first part will be followed by a discussion of contemporary autonomous strategies. What does autonomy today mean? Which approaches work, which don’t? Let’s make autonomy a household term, and new pole of political engagement.
http://inhabit.global/

Punkkia Mustassa Pispalassa Vastavirta-klubin alakerta klo 21:00-04:00

21.00 AUS-TEARS
21.45 MURHASYYTE
22.30 INFLUENZA
23.15 EXECUTION MANIA
00.00 CIVICIDE
00.45 UHRIT

LAUANTAI 14.7.

Yhteinen aamulenkki ja kuntopiiri Hirvitalo klo 8.00-9.30

Kokoonnutaan Hirvitalon pihaan, lähtö klo 8 – olethan ajoissa! Juoksu Pispalan ja Pyynikin maisemissa painottuen lenkkipoluille, mutta
sisältäen myös lyhyitä asfaltoituja osuuksia. Juoksun mittaa ja tahtia voidaan rytmittää ja muuttaa osallistujien toiveiden mukaan. Juoksu päättyy Tahmelan rantaan, jossa tehdään noin 30 min
kuntopiiriharjoittelu. Säävaraus – kaatosateella jätetään lenkit välistä. Tahmelan rannassa on myös uintimahdollisuus, ota siis uintivarusteet mukaan halutessasi.

Joogaa queer- ja transihmisille Mahdollisuuksien tila klo 10:00-12:00

Oletko kyllästynyt joogasalien sukupuolittavaan ja binääriseen kielenkäyttöön? Eikö koko jooga ole tuntunut kovin lähestyttävällä sinulle? Jos olet queer- tai transidentifioituva, pääset nyt tekemään harjoitusta queerevassa seurassa ja keskustelemaan joogasta ja sen saavutettavuudesta.

Työryhmiä on kaksi: ensimmäinen (klo 10–11) on alkeisryhmä niille, jotka eivät ole aiemmin jooganneet. Jälkimmäinen (klo 11–12) on edistyneemmille. Molempien työryhmien alussa keskustellaan joogasta queer-näkökulmasta, taustaksi voi lukea radikaalia mielenterveyttä-blogissa julkaistun ”Jooga ja sukupuolen moninaisuus” -tekstin: https://radikaaliamielenterveytta.blog/2018/06/01/jooga-ja-sukupuolen-moninaisuus/ Ota mukaan mukavat vaatteet ja vesipullo. Kumpaankin työryhmään mahtuu suunnilleen kymmenen henkilöä tai vähän enemmän. Paikalla joogamatot (kymmenen kpl). Kieli suomi/englanti. Mahdollisuuksien tilassa on kynnys sisään tullessa ja ahdas eteinen. Joogaa ohjaa Kaija Papu, joka ei ole virallinen joogaohjaaja, vaan innostunut harrastaja.

Vallankumous alkaa lastenhuoneesta Tahmelan ranta klo 10:00-12:00

Alustus ja keskustelua kaikille antiautoritäärisestä kasvatuksesta kiinnostuneille. Kuinka välttää vanhemmuuden sudenkuopat ja olla välittämättä vahingollisia malleja seuraavalle sukupolvelle? Miten luovia vanhemmuuden normien ja omien ideaalien ristipaineessa? Voiko kasvattaja ylipäätään olla antiautoritäärinen ja miten niiden kurittomien kakaroiden kanssa sitten oikein pärjätään.
Säävaraus: Sateella työpaja pidetään Hirvitalolla.

Mitä kaikkien pitäisi tietää anarkismista? Vastavirta-klubin alakerta klo 11:00-13:00

Työpajassa kerrotaan tiiviisti anarkismista ja anarkistiliikkeestä Suomessa ja globaalisti painottaen tätä hetkeä. Mitkä ovat anarkismin ominaispiirteitä ja mihin anarkistiliike pyrkii? Mitkä ovat yleisimpiä anarkismiin ja anarkisteihin liitettyjä myyttejä ja stereotypioita ja mikä on todellisuus?
Työpaja on suunnattu erityisesti aiheeseen vasta tutustuville ihmisille, mutta jo liikkeessä kauankin toimineet ovat lämpimästi tervetulleita.
Alustuksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tervetuloa!

Täysmallasoluen paneminen saunanpadassa -työryhmä Hirvitalon kellari klo 11:00-19:00

Työpajassa valmistetaan 60 litran erä APA-tyylistä pintahiivaolutta. Laadukkaan käsityölaisoluen valmistaminen ei ole rakettitiedettä ja litrahinta pysyy reippaasti pirkkalagerin alapuolella. Olut valmistetaan saunanpadassa, koska se on suhteellisen saavutettava työkalu ja mahdollistaa 60 litran oluterän panemisen pienellä alkupääomalla.
Oluen paneminen vie aikansa, joten varaathan työryhmään aikaa pitkälti koko päivän. Aloitamme oluen tekemisen aamulla klo 11 ja työpaja päättyy kuuden jälkeen. Oluen tekemisen lomassa on kuitenkin vaiheita, jolloin ehtii pitää taukoa, käydä syömässä tai maistella ite tehtyjä oluita.
Koska työryhmän tilat ovat suhteellisen ahtaat, niin työryhmään on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumiset osoitteeseen
opipanemaanoluttaakunjamikinkanssa@riseup.net. Mukaan otetaan ensimmäiset 5-10 ilmottautunutta ja toivomus on, että ilmottautuneet olisivat mukana työpajan loppuun asti.

Laitteiden tietoturva: hyvät käytännöt ja yleiset sudenkuopat Hirvitalo klo 12:00-14:00

Luotatko älypuhelimeen tai läppäriin? Tule kuuntelemaan, miten laitteidesi tietoturva voi pettää. Näet käytännön demoja oikeilla laitteilla, ja voit tarkistaa omat asetuksesi vaarojen varalta.
Ei tasovaatimuksia, voi ottaa oman laitteen tai tulla vain kuuntelemaan.

Antifasistisia strategioita – kuinka rakentaa laajoja ja kestäviä antifasistisia liikkeitä Mahdollisuuksien tila klo 12:00-13:00

Aikana, jolloin yhteiskuntamme siirtyy äärioikealle, meidän täytyy rakentaa ja mobilisoida näkyvästi ja laajasti. Työpaja tarjoaa työkaluja, kokemuksia ja ideoita antifasistiseen toimintaan. Työpajan järjestää Kämpa STHLM, joka on osa ARNAa (Autonomous Revolutionary Nordic Alliance).

Alkupaloja Antiautoritaariselle kesäleirille Vastavirta-klubin alakerta klo 13:00-15:00

Anarkistiliitto Alusta järjestää elokuun alussa kesäleirin kaikille antiautoritaarisessa toiminnassa mukana oleville ja toimintaan mukaan haluaville. Kerromme mitä leiriltä toivomme, ja kiinnostuneille syistä osallistua. Työryhmässä käsittelemme alkupalana Gabriel Kuhnin tekstiä “Vallankumous on enemmän kuin iskulause – 23 teesiä anarkismista”, ja pohdimme millä lailla kritiikki mahdollisesti osuu omiin toimintaympyröihin, tai onko esitettyihin ongelmiin jo pyritty vastamaan jollain keinoilla. Ehkäpä teesit eivät tunnu lainkaan mielekkäiltä, jolloin tilaa voi käyttää kritiikin huolelliseen kumoamiseen. Tiivistämme työryhmässä käydyn keskustelun pohjalta tekstin, jonka ruotiminen jatkuu itse leirillä. Keskustelun tarkoitus on toimia kimmokkeena, jonka pohjalta hahmotella tarkemmin ajatteluamme. Tällä toivomme edistävämme entistä määrätietoisempaa moninaista antiautoritaarista ja vallankumouksellista toimintaa.
Turvallisen keskusteluilmapiirin edistämiseksi kuuntelemme ymmärrykseen pyrkien myös omista poikkeavia näkemyksiä, emme vähättele, nolaa tai mitätöi toisten sanomisia. Jätämme halventavat olkiukot muualle, annamme tilaa, emmekä keskeytä. Lähtökohtamme on ulkoparlamentaarisen ja antiautoritaarisen toiminnan edistämisen, joten näistä raameista karkaava keskustelu fasilitoidaan kuitenkin pois tästä tilaisuudesta. Osallistujia pyydetään tutustumaan etukäteen käsiteltävään tekstiin:
https://toimitus.co/2018/01/18/vallankumous-on-enemman-kuin-iskulause-23-teesia-anarkismista/

RUOKAILU Hirvitalon piha klo 15:00-17:00

Hiustyöpaja Hirvitalon piha klo 15:00-18:00

Hiustyöpajassa leikataan ja laitetaan hiuksia välittämättä kummemmin täydellisestä tekniikasta taikka ahtaista ulkonäkönormeista. Työpajassa voit joko antaa kuontalosi ja toiveesi meidän käsiimme, tai lainata välineitä kaverin lookin päivittämiseen. Meiltä löytyy myös glitteriä ja muita tarvikkeita puunautumiseen!

Repressio Venäjällä Hirvitalo klo 16:00-18:00

Aktivistien pitämä esitelmä käynnissä olevasta Venäjän hallituksen harjoittamasta antifasistien vainosta.

Tampereen anarkistiliikkeen lähihistoria Mahdollisuuksien tila klo 16:00-18:00

Paneelikeskustelussa luodaan kuvaa Tampereen anarkistisesta ja antiautoritaarisesta toiminnasta kolmella viime vuosikymmenellä. Keskustelussa etsitään isompia kehityslinjoja, kootaan paikallishistoriaa sekä annetaan perspektiiviä ja jatkuvuuden tunnetta uudemmille toimijoille. Alustusten jälkeen yleisökeskustelua, jossa niin vanhat ja uudet toimijat voivat kertoa omista kokemuksistaan anarkistisesta toiminnasta Tampereella.

Moving Forward in Sweden and Europe by Autonom Organisering (ARNA) Vastavirta-klubin alakerta klo 16:00-18:00

Esitelmä perustuu kapitalismin kehityskulkuihin Ruotsissa kiinnittäen huomiota erityisesti sosiaalidemokratian ja fasismin sukupuoleen, luokkaan ja kapitalismiin liittyviin suhteisiin. Puhumme teknologiasta suhteessa kapitalismiin, sekä keskustelemme radikaalivasemmiston kehityksestä. Pyrimme kokoamaan yhteen ARNA:ssa käymämme lukuisat strategiset keskustelut, sekä sen, mitä olemme kehittäneet tavoitteenamme luoda kokonaisanalyysi kamppailun keinoista Pohjoismaissa. Lue analyysimme osoitteessa http://autonomorganisering.org

Hirvitalon näyttelyjen esittely Hirvitalo klo 18:00-19:00

Hirvitalon näyttelytiloissa on esillä kattaus suomalaista anarkistilehtien historiaa sekä valokuvia Espanjan sisällissodan anarkisteista ja tämän päivän kamppailuista Rojavassa.

STRIKE BACK! – Lakkopäivä Tukholmassa 25. elokuuta Mahdollisuuksien tila klo 18:00-19:00

Esitelmä joukkoaktiosta lakko-oikeuden puolesta, joka järjestetään Tukholmassa 25. elokuuta. Lakko-oikeuden rajaaminen on ollut Euroopan Unionin tavoitteena viimeisen 15 vuoden ajan. Nyt kohteena on Ruotsi. Tule mukaan kuulemaan käytännön tietoa, mikäli olet kiinnostunut aktiosta ja suunnittelet osallistuvasi.

Uusien avausten ilta Hirvitalo  klo 19-21 

Tuntuuko sinusta siltä, että haluaisit tehdä jotain konkreettista
toisenlaisen yhteiskunnan eteen, mutta et tiedä mistä aloittaa?
Tuntuvatko olemassaolevat ryhmät vaikeasti lähestyttävältä, tai
kaipaatko vain jotain uutta?

Tervetuloa keskustelemaan, jakamaan kokemuksia, tutustumaan toisiimme ja suunnittelemaan tulevaa!

HAMR:n vankitukibingo Vastavirta-klubin Yläkerta klo 20:00-21:30

Helsingin Anarkistinen musta risti pyörittää bingokonetta anarkistivankien tueksi ja Teidän iloksenne ensimmäistä kertaa Tampereella. Tule kokemaan bingon jännitys ja tekemään hyvää samalla! Yksi lappu maksaa euron tai pari ja palkinnot ovat monipuolisia vankien tukemiseen ja/tai vankilakritiikkiin liittyviä yllätyksiä.

Ringrat&Nachwolf – Eroottinen kodinkonerunous Vastavirta-klubin Yläkerta klo 21:30

Eroottinen kodinkonerunous on vuonna 2018 Jyväskylässä syntynyt nykyrunouden alalji. Se sai alkunsa, kun runoilijat Nasty Ringrat ja Emil Nachtwolf kävelivät Ilokiveltä Ylä-Ruthiin. Nachtwolf huokaisi Ringratille yöradio-äänellä: “Ole keholleni leipäkone”.  Tästä sai alkunsa menestystarina, joka debytoitiin Vakiopaineen Runoklubilla, ja joka siitä lähtien on laajentunut kuin paisuva taikina leipäkoneessa. Ringratin ja Nachtwolfin runoissa on monia tasoja, joista kuulija voi valita omansa. Eroottinen kodinkonerunous tarjoaa lukuisia tunteita ja vaihtelevia nautinnon tasoja. Kyse ei ole banaalista pelleilystä tai kinksheimauksesta, vaan elektroniikan jokainen edustaja on valittu, tunnusteltu ja maisteltu huolella matkalla erotiikan ja runon maailmaan. Saa taputtaa ja vislata!

Punkkia Mustassa Pispalassa Vastavirta-klubin alakerta klo 22:00-04:00

22.00 MUSTELMIA
22.45 TUHOON TUOMITUT
23.30 HIUS
00.15 BAD JESUS EXPERIENCE
01.00 PROTESTERA

SUNNUNTAI 15.7.

Vapaa koulu + perhepiknik Tahmelan ranta klo 10:00-12:00

Turun Feenix-koulu -hankkeen aktiivi alustaa keskustelua vapaasta ja demokraattisesta oppimisesta. Lisäksi luvassa vapaamuotoista ajatustenvaihtoa ja vertaistukea kaikenlaisiin teemoihin kasvatusfilosofioista täiepidemioihin. Lapsille on rusinoiden lisäksi tarjolla myös jotain pientä oheispuuhastelua keskustelun lomassa.
Säävaraus: Sateella työpaja pidetään Mahdollisuuksien tilassa.

Koristurnaus Pispalan koulun kenttä klo 12:00-15:00

Ohjeita:

Joukkueiden ilmottautuminen infoteltalla.

Voi ilmottautua myös valvojaksi/pisteenlaskijaksi jos ei pelaaminen onnistu.

Pelataan yhteen koriin kahdella joukkueella. Kummallakin kolme pelaajaa kerralla kentällä.

Noudatetaan peruskoripallosääntöjä muutamin mainituin poikkeuksin.

Pelataan puolikkaalla pelikentällä

Pelissä ei ole erotuomaria, vaan ns. valvoja laskee pisteet. Pelaajat tuomitsevat itse ottelunsa, jolloin hyökkääjä tuomitsee puolustajan virheet ja rikkomukset ja puolustaja vastaavasti hyökkääjän. Pelaajien omista tuomioista ei seuraa vapaaheittoja, vaan peliä jatketaan aloituspisteestä.

Joukkueessa max 5 pelaajaa, joista kentällä yhtä aikaa 3.

Ottelun max kestoaika on 15 minuuttia. Ottelun voittaa ja päättää ensimmäisenä 15 pistettä tehnyt joukkue. Mikäli eroa on vain yksi piste, jatketaan kunnes syntyy kahden pisteen ero, tai kunnes toinen joukkue saavuttaa 20 pistettä. Joukkueilla on oikeus 30 sekunnin aikalisään. Mikäli peli on tasan kun 15 minuuttia täyttyy, pelataan jatkoaika . Tällöin aloittaja arvotaan ja peli katkeaa ekasta korista.

Aloittava joukkue arvotaan. Peli alkaa aloittavan joukkueen syötöllä aloituspisteestä joka on merkitty. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen hyväksytyn pelikorin jälkeen. Peli jatkuu, kun puolustukseen ryhmittynyt joukkue antaa pallon aloituspisteessä olevalle hyökkäävän joukkueen pelaajalle. Kiistapallotilanteissa aloitus annetaan aina puolustavalle joukkueelle. Korista saa yhden pisteen, kolmen pisteen viivan takaa tehdystä korista saa kaksi pistettä. Pelaajavaihtoja voidaan suorittaa vapaasti kaikkien pelikatkojen aikana.

Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa. Virheistä (pelaajien henkilökohtaiset virheet), rikkomuksista (esim. askelrike, kaksoiskuljetus) ja pallon joutuessa ulos kentältä rikkeen aiheuttaneen joukkueen vastustaja saa aloituksen aloituspisteestä. Ottelun valvoja voi omasta aloitteestaan puuttua tarvittaessa peliin. Hän voi tuomita epäurheilijamaisen tai teknillisen virheen, josta seuraa rikotulle joukkueelle yksi vapaaheitto ja sen jälkeen myös aloitus samalle joukkueelle aloituspisteestä.

Näillä mennään jos ei paikanpäällä muuta sitten syystä tai toisesta sovita.

Levymessut Vastavirta-klubin Yläkerta klo 14:00-18:00

Esiintymässä: Yhteenotto, Kevätuhri

NÄYTTELYT MUSTASSA PISPALASSA

Hyvää huomenta Syyria * Sodan hetkiä Hirvitalon yläkerrassa

Valokuvanäyttely, jossa on esillä Azad Ramazanin viimeisen kuuden kuukauden aikana ottamia valokuvia. Syyrian pitkään jatkunut sota on ulottunut myös Syyrian Kurdistaniksi kutsuttuun maan pohjoiseen osaan. Tämä alue muodostaa keskuksen myös niin kutsutulle Rojavan Vallankumoukselle, mikä rakentuu demokratian, feminismin, antifasismin ja itsepuolustuksen periaatteiden ympärille. Azadin sanoin:
“Koin tarpeen lähteä Syyriaan, maahan joka on pitkään ollut sodan näyttämönä, taistellakseni ihmisten puolesta, joita revittiin erilleen kulttuurisen kansanmurhan keinoin. Sota on pelkistänyt ympäristön hauraaksi tyhjyydeksi, missä elämä on menettänyt arvonsa, mutta silti demokraattinen sivilisaatio kamppailee vastaan, yrittäen palauttaa elämän ja vakauden. Täällä ihmisten voima voidaan havaita marttyyrien antamassa voimassa, mikä elää nyt toisissa ja vahvistaa heitä edelleen kamppailuissa. Marttyyrit todella ovat Kuolemattomia. “Vastarinta on Elämä”, on ajatus, joka resonoi voimakkaasti Kurdien keskuudessa ja on levinnyt myös Arabiväestön keskuuteen. Halusin ottaa osaa tähän vallankumoukseen ja puolustaa sitä kaikin mahdollisin keinoin. Jos haluamme valloittaa jotain takaisin, meidän on alettava hahmottamaan omaa asemaamme kaiken keskellä. Rojavan naiset ymmärsivät tämän. Valokuvaprojekti toteutettiin Pohjois-Syyriassa Turkin rajalla sijaitsevan kurdienemmistöisen Rojavan, sekä idempänä sijaitsevan arabienemmistöisen Deir Ezzorin provinssin alueilla. Valokuvat ja videot on kuvattu lokakuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana Syyrian sisällissodan keskellä, erityisesti Syyrian Demokraattisten Voimien (SDF) ja ISIS:n välisellä rintamalla.”

Vapauden sivuja ja kuvia -näyttely Hirvitalolla 10.7.-22.7.

Hirvitalon näyttelytiloissa on esillä kattaus suomalaista anarkistilehtien historiaa sekä valokuvia Espanjan sisällissodan anarkisteista ja tämän päivän kamppailuista Rojavassa. Näyttelyt ovat tiistaista 10.7. sunnuntaihin 22.7.2018. Alakerran näyttely vie pienelle matkalle jossa kuljetaan 1970-luvun underground pienlehdistä 2000-luvun anarkistilehtiin. Esillä olevista lehdistä näkyy liikkeen painopisteiden, retoriikan ja graafisen ilmeen muutokset eri vuosikymmeninä. Paikalla on yli tuhannen painosmääriin yltäneitä lehtiä kuin alle sadan painosmääriin jääneitä punkzinejä. Kaikkia yhdistävänä punaisena lankana vain pyrkimys kohti vapautta ja vallattomuutta. Yläkerran tilat ovat jaettuna kahteen osaan, joista toisessa huoneessa on kuvia Espanjan sisällissodasta (1936-1939), joka on ollut anarkisteille mittakaavaltaan suurin yksittäinen kokeilu rakentaa todeksi vapauden ideat ja muuttaa utopiat arjeksi. Vallankumoustaistelua käytiin niin asein kuin taiteen ja kirjallisuuden keinoin ja se inspiroi tänäänkin ihmisiä ympäri maailmaa pyrkimään kohti vapaampaa elämää. Tämän päivän vapaustaisteluista merkittävin lienee kamppailu Rojavasta, josta koostettu valokuvanäyttely on esillä yläkerran toisessa huoneessa.

Revolt
Anni Waris
Vastavirta-klubin alakerta 13. – 15.7.2018

Valokuvanäyttely esittelee otannan mielenosoituksista Helsingissä vuosina 2008 – 2013. Esiteltävien demojen teemoja ovat tasa-arvo, omaehtoisuus ja solidaarisuus. Anni Waris on Tampereella toimiva kuvataiteilija.
cargocollective.com/anniwaris

Vastatila Pispalan kirjaston ikkuna 9. – 31.7.2018

Vastatila on Tampereella toimiva ryhmä, joka yhdistelee taidetta, vandalismia ja kulttuurihäirintää. Se vastustaa tekijälähtöisyyttä, ja perustuu tekijöidensä anonymiteettiin. Teokset ovat usein luonteeltaan performatiivisia ja ne sijoittuvat julkiseen tilaan, lupia kyselemättä. Julistenäyttely esittelee ryhmän aktioita viime vuosien ajalta.
vasta-tila.tumblr.com

In English

THURSDAY 12.7.

Opening of Hirvitalo’s exhibitions Hirvitalo 18:00

In Hirvitalo there are exhibitions about history of Finnish anarchist magazines and photos of anarchists in Spanish Civil War and today’s struggles in Rojava. More about the exhibitions in the end of the programme.

Musta Pispala Opening Party 20:00-01:00

Welcome to the opening party of Musta Pispala 2018! We’ll gather at Hirvitalo on Thursday July 12th after the opening of the Pages and Pictures of Freedom Zine Exhibition at 8 pm and start moving towards the top secret main venue. Location info will be updated in real time in the Facebook event and in the comments section of the Musta Pispala 2018 article in Takku.

Performers:
SeRoosa
Vane Vane (Pimeä Hedelmä)

We will try to arrange a possibility to use a sitting latrine. The party location is likely to be inaccessible by wheelchair. More accessibility info will be added here later. We expect everyone attending the party to not assume consent from anyone for anything, including being photographed. Let’s treat each other with respect! ♥

FRIDAY 13.7.

Introduction of Hirvitalo’s exhibitions Hirvitalo 14:00-15:00

In Hirvitalo there are exhibitions about history of Finnish anarchist magazines and photos of anarchists in Spanish Civil War and today’s struggles in Rojava. More about the exhibitions in the end of the programme.

Basics of self-defense and use of force Mahdollisuuksien tila 14:00-16:00

The workshop covers the fundamentals of e.g. protecting oneself from attacks, escaping grabs and punching. The focus is on practicing easy, simple and practical techniques. So, no former experience in martial arts is needed. Part of the safe training is done with a pair, but it is possible to join alone also since everyone will definitely find a practice pair.

Woodwork for children Hirvitalo’s yard 14:00-16:00

Tampere Squat-timeline Hirvitalo 15:00-16:00

Come and share your knowledge of Tampere’s old squats and take part in storing the history of the squatting movement for the old and new squatters to enjoy and learn about. Let’s draw an map of all the squats in Tampere and combine our knowledge and memories into a timeline. Workshop is intended for Tampere squatters and for all involved in the movement but also all new people interested in squatting are welcome. If you can not attend the workshop, but you want to share your Tampere squat-knowledge, please email mustapispala A riseup.net

Being YPG volunteer: experience and situation in Northern Syria Mahdollisuuksien tila 16:00-18:00

This is a small story of the experience of half a year in Rojava/Northern Syria of a western comrade who joined the People’s Protection Units (YPG) to fight the Islamic State and defend the revolution in Rojava.
Why he joined it, what he did there and what he saw. Who are the actors playing in this civil war? During the story, it will also be explained the composition of the Syrian Democratic Forces (SDF), the Northern Syria defense apparatus and how it is structured. Libertarian principles are driving a people’s militia.
Questions and discussion will come after, not just about military aspect but civil society as well. At the same time, various pictures and video will be shown. A photo exhibition is held on the upper room of Hirvitalo Contemporary Art Center from the comrade. Workshop is organized by Varis Tampere.

Rhytms of resistance dancers: open rehearsal Tahmela beach 16:00-18:00Demonstration by dance!

In dance workshop we practice simple dance moves. Former experience isn’t needed. It is not my revolution if I can’t dance to it!
If it rains, the workshop is in the Vastavirta-club.

DINNER Hirvitalo’s yard 17:00-19:00

Self-determination – short movie Hirvitalo’s second floor 17:00-18:00
Duration 4 min, played in repeat for an hour.
TW: Suicide, mental health problems

Matleena & Matleena is a co-operation of two active directors of expressive theater. Both are oriented in visual art, theater, feminism and art education. Janna Pehkonen is a feminist, activist and involved in many multi-artistic projects, consisting experience- and video art and art education. Taina Kilpelä is a feminist, a community artist, actively involved in multi-artistic works.

Our video “Self-determination” is fifteen minutes long artistic video project based on material collected by researcher Anu Salmela for her dissertation about women’s suicides in the 19th century in Finland. Back then, when a woman committed a suicide, a trial was held, an autopsy was
carried, and the body was not buried in a blessed land, i.e. she could not get to heaven.

Then, as it is this day, no suicide is politicized. The act is personalized and societal or enviromental causes are not considered.

Reading liberates Library of Pispala 18:30-19:00
Introduction to the history, books and practices of the anarchist library collection Tyrni  in Tampere. How collection, activities and facilities have changed over the years and of  course a free-form discussion in the middle of the books.

Anti-surveillance makeup – Confusing cameras with make-up Hirvitalo 18:00-20:00

The workshop is prefaced with a short discussion on how facial recognition software identifies human faces, and how those programs may be tricked. Then we’ll try out different ways to break up the face with hair and makeup in a way that makes it unidentifiable to programs. There will be supplies to share (face paints, makeup, glues, rhinestones and such, clip-on hair extensions, etc.), but feel free to bring your own. There’s a voluntary collection to cover supply expenses. You can participate with no makeup experience!

Why we fail? – The reproduction of social movements Mahdollisuuksien tila 18:00-20:00

We have seen too many times how inspiration, energy and joy is sucked out of political projects leading to their end. Two persons from Lymy discuss their experiences of reproductive and emotional labour in political collectives, continuing on a discussion started in FemF 2017. Analysing past projects we ask: how can we learn from failure and create long lasting movements that give more than they take?

Hanna Storm: Runovartti & F64.0 Library of Pispala 19:00-21:00

Poetry and spoken word in Finnish.

INHABIT: Strategy for a new revolutionary movement for autonomy Hirvitalo 20:00-21:30

What would it mean to form a revolutionary movement that is adequate to our  time? What would a force that could make autonomy a viable political alternative look like?

Published in June 2018, Inhabit is a collectively and anonymously
written strategy emerging from an existing network of autonomous
projects spread across North America. It is a playbook for a new
revolutionary movement for autonomy, situated in a time where politics has been destituted and Silicon Valley has emerged as the only even remotely credible global agent for change. More than just a book, Inhabit is a social media operation and a digital strategy that strives to give autonomy a new and viral vocabulary that can be put to use around the United States and elsewhere.

During the workshop, Inhabit and the work around writing the text will be briefly presented and contextualized in current autonomous movements in North America. The first part will be followed by a discussion of contemporary autonomous strategies. What does autonomy today mean? Which approaches work, which don’t? Let’s make autonomy a household term, and new pole of political engagement.
http://inhabit.global/

Punk music in Musta Pispala Vastavirta-club (downstairs) 21:00-04:00

21.00 AUS-TEARS
21.45 MURHASYYTE
22.30 INFLUENZA
23.15 EXECUTION MANIA
00.00 CIVICIDE
00.45 UHRIT

TICKETS 6 EUROS

SATURDAY 14.7.

MORNING JOG + CIRCUIT TRAINING Hirvitalo 8:00-9.30

Let’s meet in the yard of Hirvitalo, takeoff at 8 am so be in time! We will run around Pispala and Pyynikki area, mostly on trail/jogging paths but partly also on asphalt roads. The length and pace of the jog can be
adjusted according to wishes of partiipants. We will end our journey in Tahmela beach, where will be a circuit training of approximately 30 minutes. The jog is cancelled in case of a stormy weather and heavy
rainfall. There’s also a possibility to go swimming at Tahmela beach, sobring your swimming gear with you if you wish.

Yoga for queer and trans-persons Mahdollisuuksien tila 10:00-12:00

Tired of gender binary language and practices of yoga classes? If you identify yourself as queer or trans you can now join to do yoga and discuss about binary politics in practicing yoga!

Two workshops: first from 10 a.m. to 11 for beginners, and second 11-12 for those with more experience.

Take with you a water bottle and some comfortable clothes. Both workshops can include approximately 10 persons. Yoga mats provided. The instructor isn’t an official yoga instructor but an enthusiastic practicer.

The revolution starts from the nursery Tahmela beach 10:00-12:00

Introductions and discussion for all interested in anti-authoritarian upbringing. How to avoid parenthood pitfalls and passing on damaging models to the next generation? How to deal with the parenthood norms clashing with your own ideals? Can a parent really be anti-authoritarian and how to handle undisciplined children?

What everyone should know about anarchism? Vastavirta-club (downstairs) 11:00-13:00

Presentation about anarchism and anarchist movement in Finland and the rest of the world, emphasizing current events. What is anarchism?

And what does anarchist movement pursue? What are the most common myths and stereotypes associated with anarchism and anarchists and what is reality?

The workshop is specifically targeted at people who are new to the subject but everyone is welcome of course. There is time for questions and discussion after the introduction.
Welcome!

Brewing full-grain beer in a Sauna-kettle -workshop Hirvitalo’s basement 11:00-19:00

In workshop we learn the art of brewing by making a 60 liter batch of APA ale. Brewing premium quality craft beer is not that difficult and the result is better and cheaper than most of the beers you can get from shop. Sauna kettle is ideal beginners tool when you want to make at least 60 liter batches. The workshop lasts for the whole day, so be prepared for that. We start at 11 in the morning and finish after 6 o’clock. However, there’s some free time during the process when participants can take a rest, eat and drink craft beers. Place of the workshop is quite tiny, so there’s an advance registration and we can take only 5 to 10 people. Sign up for the workshop by sending mail to opipanemaanoluttaakunjamikinkanssa@riseup.net.

Device security: good practices and common pitfalls Hirvitalo 12:00-14:00

Do you or people around you trust their smartphone or PC with important data? Learn how things can go wrong, even though you may have done everything right. Come see practical demonstrations of physical attacks on mobile devices, and check your own devices and practices for unexpected hazards.

Antifascist strategies – How to build broad & sunstainable antifa movements Mahdollisuuksien tila 12:00-13:00

In times where the society moves in an extreme right direction, we need to build & mobilise visible & broadly! The workshop provides some tools, experiences & ideas. Organized by Kämpa STHLM, part of Autonomous Revolutionary Nordic Alliance (ARNA)

Appetizers for Anti-autoritarian summer camp Vastavirta-club (downstairs) 13:00-15:00

The Anarchist Union Alusta arranges a summer camp at the beginning of August for everyone involved or interested in anti-autoritarian activities. The workshop covers the goal for the camp and the reasons to participate for the interested. In the workshop we discuss the text by Gabriel Kuhn “Revolution Is More Than a Word: 23 Theses on Anarchism” and we discuss what kind of criticism might be relevant in our working
enviroments or whether the problems raised have already been addressed by some means. If the theses do not seem relevant at all, time can be spent questioning these arguments. We will compose a summarized text based on the discussion at the workshop and continue the subject during the camp. The purpose of the debate is to act as an inspiration to better understand our way of thinking. With this we hope to promote more determined and diverse anti-authoritary and revolutionary action.
To promote a safe discussion atmosphere, we listen different views on a given subject, we do not downgrade, ridicule or dismiss others opinions. We give space and we will not interrupt. Our starting point is the promotion of non-parliamentary and antiautorial activity, so discussions straying from that point will be terminated. Participants are invited to consult the text beforehand: https://theanarchistlibrary.org/library/gabriel-kuhn-alpine-anarchist-productions-revolution-is-more-than-a-word-23-theses-on-anarchism
DINNER Hirvitalo’s yard 15:00-17:00

Hair workshop Hirvitalo’s yard 15:00-18:00

In the workshop we cut and style hair without worrying about perfect technique or narrow appearance norms. You can either give your wishes and let us cut and style your hair or borrow tools and do it to your friend. We also have glitter and other supplies for updating your look!

Repression in Russia Hirvitalo 16:00-18:00

Activists give a presentation on the on-going political repression of antifascists by the Russian government.

“In the run-up to presidential elections and the FIFA World Cup, repressions against antifascists and anarchists started in Russia. In Autumn 2017, 6 people were arrested in Penza; several of them had weapons and explosives planted on them.
FSB officers then tortured the antifascists right in the detention facility: they applied naked wires to the activists’ various body parts and turned the electricity on, they beat them up, hanged them upside down. While torturing them, the agents made the activists learn by heart the story the FSB needed: they were supposed to confess of having founded and belonging to a terrorist organization called “The Network”.

In late January 2018, three more antifascists were arrested in Saint-Petersburg. They, too, were beaten up, tortured with electric current, and forced to incriminate themselves by confirming they were members of the “Network”.

We will tell you how tortures become ordinary tool in hands of FSB and how government do not care.

The recent history of anarchistic activity in Tampere Mahdollisuuksien tila 16:00-18:00

Speakers invited to the panel talk about anarchist & anti-authoritarian actions of the past three decades in Tampere. We are trying to find popular trends within the years and to gather anarchist history and give perspective and a sense of continuity to those who are new to the anarchist movement. The audience is free to debate at the end of the panel.

Moving Forward in Sweden and Europe by Autonom Organisering (ARNA) Vastavirta-club (downstairs) 16:00-18:00

This presentation takes the basis in developments in capitalism in Sweden with a particular focus on Social Democracy and fascism in relation to gender, class and capitalism. We’ll talk about technology in relation to capitalism as well as discuss developments in the radical left. We hope to bring together many of our strategical discussions in ARNA as a whole and what we have developed in Autonom Organisering and to create a joint analysis for how we can struggle in the Nordic countries. Read our analysis at http://autonomorganisering.org

Introduction of Hirvitalo’s exhibitions Hirvitalo 18:00-19:00

In Hirvitalo there are exhibitions about history of Finnish anarchist magazines and photos of anarchists in Spanish Civil War and today’s struggles in Rojava. More about the exhibitions in the end of the programme.

STRIKE BACK! Mahdollisuuksien tila 18:00-19:00

Presentation on the mass action 25.8. in Stockholm to defend the right to strike. Don’t miss – we aim to make history. Within european union, restricting the right to strike has been on agenda for the latest 15 years. Now Sweden is the target. Come & get all the practial info you need to attend.

A Night of New Openings Hirvitalo 19-21 

Do you feel like that you would like to do something concrete for a different society, but you don’t know where to start? Do you think that the already existing groups feel hard to approach or do you just want something new?

Welcome to discuss, share experiences, meet new people and plan for the future!

HABC’s prisoner support bingo Vastavirta-club (upstairs) 20:00-21:30

Helsinki Anarchist Black Cross makes the bingo balls spin for the support of anarchist prisoners and for Your joy for the first time in Tampere. Come and experience the excitement of bingo and do good in the same time! Once slip costs one or couple of euros and the prizes are various surprises concerning prisoner support and/or prison critique.

Ringrat&Nachwolf – Eroottinen kodinkonerunous Vastavirta-club (upstairs) 21:30
Poetry in Finnish.

Punk music in Musta Pispala Vastavirta-club (downstairs) 22:00-04:00

22.00 MUSTELMIA
22.45 TUHOON TUOMITUT
23.30 HIUS
00.15 BAD JESUS EXPERIENCE
01.00 PROTESTERA

SUNDAY 15.7.

Family Picnic & Free school Tahmela beach 10:00-12:00

A bring-and-share picnic for kids and adults. Free discussion and peer support for all kinds of themes from parenting philosophies to  lice-epidemics. There’s some toys and other small activities for the
kids to better enable the discussion.
An active member of Feenix School -project in Turku will start a discussion about free and democratic learning.
If it rains the picnic and workshop will be held in Mahdollisuuksien tila.

Basketball tournament Yard of Pispala’s school 12-15

Record fair Vastavirta-club (upstairs) 14:00-18:00
Performing: Yhteenotto, +1

EXHIBITIONS IN MUSTA PISPALA

Good Morning Syria * Moments Of War | Photo Exhibition
Upstairs of Hirvitalo

Musta Pispala will be hosting a photo exhibition of photographs taken by Azad Ramazan over the last six months. The northern part of Syria known as the Democratic Federation of Northern Syria is a part of the long war being waged in Syria. The area is the center of the so-called Rojava Revolution that follows principles of democracy, feminism, antifascism and self-defense. In Azad’s own words:
“I felt the need to go to Syria to fight for people torn apart by cultural genocide, a land that has long been a theater of war. Man has reduced the environment to a fragile space where life has lost value, but democratic civilization resists and tries to bring stability back. The strength of the people is observable by the energy of the martyrs released in the struggle, so Martyrs Don’t Die. The motto that most resonates among the Kurdish people, and also poured into the Arabs, is “Resistance is Life”. I wanted to take part in the revolution and defend it by any means necessary and if we want to reconquer something we must begin to regain the sense of our position. The women understood this.
The project was carried out in Northern Syria, between a Kurdish-populated area called Rojava (bordering Turkey) and in the (Arab) province of Deir Ezzor, with its desert and the Euphrates bank. The photos and videos were taken between October 2017 and March 2018, during the Syrian Civil War, particularly on the front where the Syrian Democratic Forces are fighting the Islamic State still.”

Pages & pictures of freedomExhibition in Hirvitalo 10.7.-22.7.

A display of finnish anarchistic zines and journals and photographs of anarchists in the Spanish Civil War and todays struggles in Rojava in Hirvitalo’s showroom.  Exhibitions are open from Tuesday 10.7. to Sunday 22.7.2018. The downstairs exhibition takes a little journey from 1970s underground zines to the 21st century anarchist journals. The magazines show the changes in focus, rhetoric, and graphical look over the decades in the movement. There are magazines that have reached over a thousand issues as well as some small punkzines with less than hundred copies.  All united with the same theme of freedom and equality.
Upstairs is divided into two parts. There are pictures of the Spanish Civil War (1936-1939) that has been the biggest single experiment for anarchists to realise the ideas of freedom and change the utopias into reality. The revolution was fought with weapons as well as with
art and literature and even today it inspires people around the world to strive towards a more free life. From today’s liberation struggles the most significant is the struggle in Rojava, from which there is a photo exhibition displayed in the second room upstairs.

Vastatila
Pispala Library window
Pispalan valtatie 17, Tampere

Vastatila is a group based in Tampere that combines art, vandalism and cultural jamming the way they feel like. It opposes author-based approach, and is grounded on anonymity of its members. The performative works take place in public space, without worrying about permissions. The poster exhibition presents the groups actions over the last few years.
vasta-tila.tumblr.com

Revolt
Anni Waris
Vastavirta Club, Tampere

The photo exhibition presents demonstrations in Helsinki between 2008 and 2013. The themes of the demos are equality, DIY ethics and solidarity. Anni Waris is an artist who lives and works in Tampere.
cargocollective.com/anniwaris